Facebook oldalunk

TLG Facebook oldala

Elérhetőségek

Titkárság
Reidlné Reinhardt Ildikó
+36 74 448 012
hegyhat@hisk.hu

 

Intézményvezető

Bán Tamás
+36 74 548 018
bantamas@hisk.hu

 

Tagintézmény-vezető
Szűcs Rozália
+36 74 676 094
szucsroza@hisk.hu

 

Kollégiumvezető

Czechmeiszter Dávid
+36 74 448 301
cmdavid@hisk.hu

 

Gazdasági ügyintéző

Takács Attiláné:
+36 74 448 366
gazdir@hisk.hu

ÖSD Nyelvvizsga

Vizsgaidőpontok

Írásbeli: 2020.01.31. 14:00

Szóbeli: 2020.01.31-02.08.

Tanfolyam

Bővebb információk...

Média

Naptár

Támogatók

Jelenlegi hely

Címlap

 

A 2019/2020-as tanévre a tankerületi fenntartású gimnáziumba történő beiratkozás folyamata Kréta e-Ügyintézésen keresztül is elindítható.  

Az e-Ügyintézés nem kötelező, de segíti a nyomtatványok kitöltését, gyorsítja a beiratkozást. A szülők megtehetik, hogy csak hagyományos módon a személyes megjelenéskor töltik ki az adatlapokat vagy az iskola írja be a rendszerbe a tanulók adatait. 

A beiratkozás időpontjára, helyszínére és a szükséges dokumentumokra vonatkozóan a gimnázium által küldött tájékoztatás vonatkozik.

Gondviselői e-Ügyintézéssel az adatok előzetes online beküldésére a "Beiratkozás középfokú intézménybe (BKI)" folyamat segítségével 2019. június 18-án 24 óráig van lehetőség. 

A gimnázium által küldött tájékoztatás szerint a személyes megjelenés is kötelező, mivel be kell mutatni a kért dokumentumokat.

 

E-Ügyintézés indítására két lehetőség van: 

A/ Gondviselői jogosultsággal vagy 

B/ Ideiglenes regisztrációval. 

 

A/ Gondviselői jogosultsággal e-beiratkozás (BKI) ügy indítása:  

1.A gondviselői azonosítóval, jelszóval a jelenlegi általános iskola KRÉTA webes (nem telefonos applikáció) felületére kell belépni. 

         Belépés után a KRÉTA felületén a menüsor végén megjelenik az e-Ügyintézés menüpont:

Az e-Ügyintézés menüpontot kiválasztva a rendszer átnavigál az e-ügyintézés felületére, ahol a bal oldalon az Ügyintézés indítása menüt kiválasztva megjelenik az indítható ügyek listája. 

A "Beiratkozás középfokú intézménybe" ügyet kell kiválasztani és elindítani.

2.Ekkor a rendszer betölti a tanuló általános iskolai Kréta rendszerben lévő személyes adatait. A szülő ellenőrzi, ha kívánja módosítja, szükség esetén kiegészíti ezeket. 

3.A szülő kiválasztja a gimnáziumot, ahova a gyermeke felvételt nyert, beküldi az adatokat. 

4.A rendszer azonosítja a tanulót és legenerálja a nyomtatványokat, amelyeket a gimnázium rendszere is megkap. Amennyiben a rendszer nem tudja azonosítani a tanulót, üzenetet küld és kéri, hogy a szülő vegye fel a kapcsolatot a gimnáziummal a beiratkozásra kijelölt napon.  

5.A nyomtatványokat a gimnázium kinyomtatja és a beiratkozásra kijelölt időpontban a személyes megjelenés alkalmával ,az adatok ellenőrzését követően fogja a szülő aláírni. A beiratkozásra a gimnázium által nyújtott előzetes tájékoztatás vonatkozik.  

 

B/ Ideiglenes regisztrációval

1.Ha a szülő NEM rendelkezik gondviselői hozzáféréssel a KRÉTA rendszerben a beiratkozás e-Ügyintézés (BKI)  indítása IDEIGLENES REGISZTRÁCIÓT követően lehetséges. 

A beiratkozás e-Ügyintézést a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap oldalon "ideiglenes felhasználó regisztrációt követően lehet  a Beiratkozás középfokú intézménybe ügyet kiválasztani:

A megjelenő ablakban válassza ki az Ideiglenes regisztráció létrehozásához kérjük kattintson ide linket.

2.A szülő kiválasztja a "Beiratkozás középfokú intézménybe" ügyet, elindítja, kitölti a kért adatokat. 

3.A szülő kiválasztja a gimnáziumot, ahova a gyermeke felvételt nyert, beküldi az adatokat. 

4.A rendszer legenerálja a nyomtatványokat, amelyeket a gimnázium rendszere is megkap. Amennyiben a rendszer nem tudja azonosítani a tanulót, üzenetet küld és kéri, hogy a szülő vegye fel a kapcsolatot a gimnáziummal a beiratkozásra kijelölt napon.  

5.A nyomtatványokat a gimnázium kinyomtatja és a beiratkozásra kijelölt időpontban a személyes megjelenés alkalmával, az adatok ellenőrzését követően fogja a szülő aláírni. A beiratkozásra a gimnázium által nyújtott előzetes tájékoztatás vonatkozik.